Vivix Shaklee, Makanan Tambahan Sesuai Untuk Lelaki Yang Mandul?

Vivix Shaklee, Supplemen Untuk Lelaki Mandul Sebagai Ikhtar Selain Ubat dan Pemeriksaan Berkala Doktor Perubatan,  Kerana Ianya Satu Rumusan Amat Kaya Dengan Polifenols dan Resveratrol

Rasa rendah diri? 
Kompleks sungguh masalah ketidaksuburan dalam kalangan lelaki.  Untuk membolehkan isteri tuan hamil, beberapa perkara perlu berlaku:

1. Tuan mesti hasilkan sperma yang sihat. Sekurang-kurangnya salah satu buah testis tuan berfungsi baik.  Juga badan tuan mesti hasilkan testosteron dan hormon-hormon lain untuk rangsang dan kekalkan penghasilan sperma.

2. Sperma yang dihasilkan dalam buah testis tuan akan disalurkan melalui satu tiub hingga sperma bercampur dengan semen dan dilepaskan dari alat tuan semasa perhubungan suami isteri.

3. Tuan juga mesti ada sperma yang mencukupi dalam semen. Jika sedikit, potensi untuk sperma tuan bersenyawa dengan ovum isteri tuan agak rendah.Jika kurang dari 15,000 sperma per mililiter semen, tandanya tuan ada masalah bilangan sprema yang rendah.

4. Sperma tuan juga mesti berfungsi dan boleh bergerak. Jika pergerakannya tak normal, sperma mungkin tak dapat sampai ke telur pasangan tuan.

credit: https://www.sgh.com.sg/

Punca-punca Lelaki Mandul atau Tidak Subur


1.  Aspek Perubatan dan Kesihatan

a. Bengkak urat.
Dinamakan sebagai "varicocele".  Ia ada kaitan dengan pengawalan suhu testis. Varicocele membuatkan kualti sperma berkurang.

Varicocele perlu dirawat untuk tingkatkan kualiti dan fungsi sperma.

b. Jangkitan.
Ada jangkitan yang ganggu penghasilan sperma atau kesihatan sperma atau yang hadang laluan sperma. Contoh, keradangan epididymis atau testikel dan beberapa penyakit jangkitan akibat seks, contoh AIDS atau gonorrhea.

c. Isu-isu ejakulasi.
Semen masuk ke dalam pundi kencing semasa tuan ejakulasi, bukan keluar dari hujung alat sulit tuan. Beberapa masalah kesihatan boleh menyebabkan perkara ini berlaku. Antaranya mungkin tuan ada kencing manis, kecederaan tulang belakang, dalam perubatan tertentu, pembedahan pundi kencing, masalah prostat atau ureter.

d. Antibodi yang serang sperma.
Antibodi yang anti sperma tersalah serang sperma kerana anggap sperma sebagai "penceroboh".

e. Tumor.
Kanser dan tumor juga ganggu sistem reproduktif lelaki. Mungkin tuan pernah jalani pembedahan, atau kemoterapi. Kesemua ni akan mempengaruhi kesuburan tuan.

f. Ketidakstabilan Hormon.
Gangguan testikel atau keabnormalan yang mempengaruhi  sistem hormon termasuk kelenjar hypothalamus, pituituri, tiroid dan adrenal.

g. Lain-lain masalah seperti kerosakan pada tiub yang angkut sperma, kromosom tak sempurna (XXY), masalah perhubungan suami isteri, penyakit Celiac, perubatan tertantu yang diamalkan, dan pembedahan yang pernah dijalani sebelum ini.

2. Aspek Persekitaran

Jika tuan banyak terdedah kepada persekitaran yang panas, banyak toksin dan bahan kimia, penghasilan sperma juga boleh berkurang.

Persekitaran seperti industri hasilkan banyak bahan kimia, pendedahan kepada logam berat, radiasi atau X-ray dan kepanasan melampau.  Semua keadaan ini mengurangkan sperma yang tuan hasilkan.

3. Kesihatan, dan Gaya Hidup

Jika ada penyalahgunaan dadah, pengambilan minuman keras, merokok, tekanan emosi dan obesiti, tuan menjejaskan kesuburan sperma tuan.

Tuan tidak boleh berserah sahaja. Usaha untuk atasi masalah ketidaksuburan atau kemandulan tuan perlu dibuat.

Ikhtiar mestilah sesuai dengan punca masalah. Banyak punca-punca masalah tuan mandul atau tak subur boleh diikhtiarkan dengan pengambilan vitamin-vitamin semula jadi. Pemakanan semula jadi bantu kembalikan fungsi-fungdsi sel-sel badan kepada keadaan normal. InshaAllah, apabila kita kembali kepada nature, bermakna kita berusaha untuk ikut fitrah kejadian.


Pilihan Langkah-langkah Menangani Lelaki Mandul

credit:http://www.fertilitysanantonio.com/male-infertility/ 

Cadangan Pemakanan Tambahan Untuk Lelaki Tidak Subur atau Lelaki Mandul Dengan Cara Semulajadi, Ikhtiar Agar Lebih SihatSel-sel DNA untuk kesuburan lelaki banyak rosak akibat serangan radikal-radikal bebas. Hampir sejuta serangan setiap hari ke atas sel-sel manusia. Banyak kaitan dengan punca-punca genetik, hormon tak stabil, persekitaran, kesihatan dan lain-lain tepat sekali dirangkumkan dengan pengambilan Vivix.

Vivix akan baiki sel-sel rosak, aktifkan satu kawalan genetik yang melambatkan penuaan dan selular. Bila sel-sel reproduktif sihat, organ tuan sihat, sperma dan semen yang dihasilkan pun banyak, sihat dan berkualiti. Kesimpulannya, sel pembiakan tuan jadi sihat.

Penimbunan protin AGE yang mengganggu kesihatan sperma akibat pemakanan dan gaya hidup juga mampu ditangani oleh Vivix.

Maknanya, tuan nak atasi kesedihan tuan, nak ikhtiar dapat anak, inshaAllah, jika tuan konsisten, Allah akan izinkan.

Amalkan supplemen Vivix. Mudah-mudahan badan tuan lebih sihat, selain tuan berikhtiar atas nasihat doktor, dan doa daripadaNya.

Untuk konsultasi lanjut, hubungi Kak Nas 0194706780


FB: Nas Ibrahim
Instagram:nas_shakleeconsultanthttp://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/male-infertility/basics/causes/con-20033113

Share this:

Tentang Nas Ibrahim

A mother of 7 energetic and lovely children.Working part time as a Shaklee Distributor.Support healthy consumptions and lifestyles.Contact me 0194706780 for Shaklee products.Provide Cash on Delivery for Kuala Kangsar, Padang Rengas, Sungai Siput, Ipoh dan Taiping areas.