Isu Viral. Ada ke Yang Tak Kena?

Isu viral kat media sosial???

Ohh banyak.  Banyak yg diluahkan berdasarkan emosi, pegangan sendiri, sentimen kaum, tempat, negeri dan sebagainya.

Kalu suka...banyak yg puji.

Kalau tak suka, banyak yang keji.

Tapi...banyaknya fakta atau kebenaran tak dicari.

Cth. Kenapa la Mohd. Faiz Subri bagi salam pulak dlm majlis FIFA. Kan ramai bukan Islam.
Kenapa tak berucap dlm Bahasa Melayu? Yg lain pulak, kenapa la tak pandai bahasa Inggeris?
Kenapa la nak agung2 kan sangat Faiz Subri ni?

Banyak sungguh yg tak kena....

Ntahlah... tapi apa2 pun, I'm proud of you Faiz Subri. Wpun at first tgk, bdiri bulu roma, Faiz scrolled fon cari teks ucapannya...

Tapi, apabila kita tahu fakta sebenar.... kita terimalah. Dia buat yang terbaik, dlm kemampuan dia, dlm suasana bukan kawalan dia.

Dan..apa yg berlaku, anugerah yg diterima, kita tak boleh kata kebetulan.

"Rezeki itu datangnya daripada Allah. Apabila Allah mahu memberi rezeki kpd seseorg, akan diberinya sekali dgn sebab musababnya. Jadi, memang tiada istilah kebetulan atau mujur", Fathuri Salehuddin.

...

Ada lagi yg viral.

.

.

.
.

Ada produk boleh repair sel DNA? Sel2 kita yg setiap hari diserang...rosak... tapi boleh repair???? Inilah yg hebat.

Inilah yg viral..

Pengguna vitamin Shaklee semakin meningkat.

Shaklee ada backup study....Landmark Study. Tiada syarikat berani buat Landmark Study.

Bukan claim sendiri...kata bagus, syok sndiri...tapi proven!!! Oleh experts dlm bidangnya.

Harga Vivix Shaklee sedang hangat promosi.

Grab segera.... nnti tlepas peluang besar.

Beli dua, diskaun 5%.
Beli 6, percuma sebotol lagi.

** Lagi Viral kalu Faiz Subri minum Performance Drinks sambil berlatih bola sepak.***

Nas 0194706780


Share this:

Tentang Nas Ibrahim

A mother of 7 energetic and lovely children.Working part time as a Shaklee Distributor.Support healthy consumptions and lifestyles.Contact me 0194706780 for Shaklee products.Provide Cash on Delivery for Kuala Kangsar, Padang Rengas, Sungai Siput, Ipoh dan Taiping areas.

0 comments: