Jangan Skip Breakfast Anak-Anak!

credit: dreamstime.com


Tak makan pagi?
Makan ala kadar je?
Tak sempat masak?
Makan tak sempat kunyah betul-betul?
Masuk mulut, terus telan?

Kalau dapat makan pun, janji dapat makan, perut kenyang, hati senang..

Itulah yang berlaku kepada kita, anak-anak kita, terutama bagi ibu bapa yang bekerja. Maklumlah, penat, letih dan tak sempat masak.

Makan di luar sering jadi pilihan.
credit: www.cookinglight.com
Mungkin kebimbangan terbesar dengan makan di luar adalah bahawa ia adalah kurang sihat. Makanan mengandungi banyak lemak, garam dan gula yang lebih kuat dari segi rasa, lebih lambat untuk dicerna dan.... lebih sesuai untuk 'hidangan istimewa' sekali-sekala.

Walaupun anda memesan sesuatu yang sihat, anda tidak akan tahu dengan tepat apa yang dimasukkan ke dalamnya. Bagaimana cara penyediaannya? Tahap kebersihan dapurnya? Tahap basuhan bahan-bahan mentahnya? 

Tup, tup... dah masuk umur pertengahan, mulailah dapat penyakit macam-macam.

Apa pilihan yang SIHAT?


Untuk sarapan atau makan waktu bila pun, kita disarankan untuk ambil satu HIDANGAN LENGKAP. Maksudnya hidangan yang ada segala nutrisi dan zat yang badan kita perlu.

Jika pagi ni sempat makan dua keping roti dan secawan teh, apa zat yang kita dapat?  Lemak, sodium, karbohidrat, fiber dan gula.

HIDANGAN YANG LENGKAP juga dapat atasi masalah LAWAS, SEMBELIT, ALERGI, dan membentuk SEL-SEL BARU, MELAWAN JANGKITAN KUMAN, ANTI PENUAAN dan sebagainya.

Set Hidangan Lengkap Sedap dan Selamat

( mengandungi 24 vitamin dan mineral penting, sumber terbaik serat pemakanan dan protein dan sumber yang kaya dengan kalsium )


Berikan anak-anak set pemakanan seimbang. Tak lalu makan nasi, tak suka makan sayur, tak suka buah bukan lagi persoalan. Persoalan utama ialah mempastikan anak-anak dapat zat, vitamin dan mineral yang cukup setiap hari.

Dapatkan set pemakanan lengkap Meal Shakes dengan menghubungi saya, 
Nas 0194706780 atau email NutrisiAlamiahTulen@gmail.com.

Jika anda tinggal di kawasan Kuala Kangsar, pekan Sungai Siput, Salak, Kati dan Manong, perkhidmatan COD ( Bayar Waktu Terima ) disediakan.

Perkhidmatan POSLAJU disediakan bagi penghantaran seluruh negara.
Terima kasih.


Menarik:
Nutrisi Alamiah Tulen, "Eat Good, Feel Good, Look Good"

Disclaimer: 

Maklumat yang diberikan di dalam ini tidak boleh digunakan semasa apa-apa kecemasan perubatan atau untuk diagnosis atau rawatan apa-apa keadaan perubatan. Seorang profesional perubatan yang berlesen perlu dirujuk untuk diagnosis dan rawatan apa-apa dan semua syarat perubatan.

Share this:

Tentang Nas Ibrahim

A mother of 7 energetic and lovely children.Working part time as a Shaklee Distributor.Support healthy consumptions and lifestyles.Contact me 0194706780 for Shaklee products.Provide Cash on Delivery for Kuala Kangsar, Padang Rengas, Sungai Siput, Ipoh dan Taiping areas.