Jadi Lebih Cantik Waktu Tidur. Bagaimana ye?

Bagaimana tidur boleh membuatkan seseorang lebih cantik, lebih kacak?

Cuba ingat pengalaman diri sendiri dalam keadaan ini atau seumpamanya.


Teruklah tidur semalam. Tidur sikit je. Entah kenapa tak lena pulak semalam.  
Pulak tu banyak gangguanlah. Jiran sebelah tu tiba-tiba je buat bising tengah malam. Pasang TV kuat-kuat.

Malanglah tu.


Masa tidur anda sedikit dari yang sepatutnya. Anda tidak lena tidur, banyak gangguan tidur.
Bangun pagi esoknya, pernah tak tengok apa berlaku kepada kulit anda?

Kasar dan lebih tua kan!


Ya ke? Tak sedar pulak? Mana ada masa nak tengok kulit pun. Dahlah tergesa-gesa ke tempat kerja.

Biasalah tu. Apabila tidur sedikit, rasa macam tak ada mood nak kerja. Badan pun lemah semacam je...

Lebih-lebih lagi bagi wanita berkerjaya. Sepanjang masa sibuk, terutama yang masih ada anak-anak kecil dan yang bersekolah. Mandi, cuci muka, mekap kira mana sempat aje. Dalam kereta je betulkan tudung dan mekap. Itu kalau asben yang hantar. Yang kena drive sendiri, alamat tunggu sampai kat tempat kerja. Selepas "punch card" atau lebih canggih sikit "thumb print" barulah nak betulkan apa-apa yang patut.


Anda akan sedar apabila kawan-kawan tegur,  " Apa kena U ni? Macam muka tak sudah je. Berjaga malam ye?"


Yang lebih sadis lagi, " Kuatnya buat Qiamullail semalam!" Kalau betul buat Qiamullail, Alhamdulillah.

Bayangkan jika anda tidak cukup tidur selama seminggu, sebulan dan lebih lama lagi.


Itulah penangan jika tidak dapat tidur yang berkualiti.


Selepas membuat kajian, sekumpulan doktor dan saintis dari Universiti Hospital Case Medical Center mendapati bahawa kualiti tidur amat mempengaruhi fungsi kulit dan proses penuaan.


Individu yang mendapat tidur yang tidak berkualiti menunjukkan

  • lebih banyak tanda-tanda penuaan kulit pra-matang : garis-garis halus, 
  • pigmentasi tidak sekata,
  • kemerosotan kulit dan keanjalan dikurangkan,
  • penurunan keupayaan kulit mereka untuk pulih selepas pendedahan matahari.
Kualiti tidur yang teruk boleh mempercepatkan tanda-tanda penuaan kulit dan melemahkan keupayaan kulit untuk membaiki sendiri pada waktu malam," kata Dr Daniel Yarosh, Naib Presiden Kanan penyelidikan Sains Asas di The Estee Lauder Companies.

Apa nak buat? Dah memang beginilah setiap hari.
Banyak kerja. Terpaksalah tidur lewat.

Anda mengeluh kerana tidak mampu mengubah masa dan kualiti tidur.


Memanglah sayang kat tubuh badan ni, lebih-lebih lagi kulit muka ni. Kitakan wanita. Tapiiii.....


Yalah, kesedaran dah ada, jangan berlengah.


Walaupun anda mungkin tidak dapat untuk menukar bilangan jam tidur anda pada waktu malam, anda boleh membuat sebahagian besar tidur anda dimanfaatkan dan berfungsi secara optimum dengan produk-produk malam ini:


{ Mujarab untuk anda yang kulit berminyak, mudah naik jerawat }.


Sebelum tidur ( jangan sesekali tidur dengan kotoran pada wajah )


1.  Cuci muka anda dengan


ENFUSELLE Hydrating Cleansing Lotion

 * Emulsi berkrim mudah hilangkan kotoran pada muka anda kerana ianya larut kotoran, bahan pencemar dan solekan tanpa mengganggu minyak semula jadi kulit.


* Emoliennya kaya dengan tambahan Vitamin E membuat kulit anda licin, seimbang dan berseri.


* Mencerahkan warna kulit anda.

* pH yang seimbang.
* Tidak menyebabkan alergik kulit anda.

Pencuci ini kurang berbuih dan ianya memang ciri pencuci yang amat sesuai untuk kulit berminyak atau berjerawat.

Tidak perlu pakai banyak untuk sekali cucian. Menjimatkan!

2.  Sapukan muka yang telah dicuci dengan toner Enfuselle Purifying Toner menggunakan  kapas.
Sedikit sahaja, anda dapat ratakan mengikut cara yang sepatutnya. Muka anda akan terasa segar dan terasa seperti dirawat.

* Tindakan Triple Mematikan Kerosakan Pro-oksida.

* Purifying Toner merangsang dan memberi tenaga pada kulit sebagai persediaan rawatan Enfuselle.

* Terbukti secara klinikal.

* Meneutralkan reaksi kerosakan yang dicetuskan oleh besi dalam air paip.

* pH yang seimbang

* Menyegarkan dan menapis dengan likuoris, ginseng dan witch hazel ekstrak.

* Mengurangkan penampilan liang-liang.

* Membantu mengawal kulit berminyak dan bersinar.

* Hypoalergenik.

3. Selepas beberapa minit mengenakan toner,sapukan dengan lembut ke seluruh muka dengan Enfuselle Balancing Moisturizer.

Formula ajaib ini cukup ringan, memupuk dan menghidrat kulit.

Berkesan mengawal minyak kerana ianya bebas minyak.
Formula kawalan minyak melonjakkan kelembapan dan kelicinan kulit serta dengan kemasan matte yang tahan lama.

* Terbukti secara klinikal.

Peningkatan 146% dalam daya tahan kulit dalam 28 hari.

* 268% pengurangan dalam penampilan garis-garis halus dalam masa 28 hari.

*173% pengurangan penampilan kedutan dalam masa 28 hari.

* Membantu mengembalikan keseimbangan lipid biasa.

* Hypoalergenik.

[ Hubungi saya, Nas 0194706780 ( sms/wasap ) untuk mendapat tawaran harga istimewa dan untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang produk hebat Enfuselle ini. ]

4. Untuk impak yang lagi bagus bagi mengawal proses penuaan lebih cepat, ambillah supplemen untuk merawat dari dalam bagi melambatkan penuaan.
Dalaman yang sihat menyerlahkan luaran yang menyenangkan ( termasuk rohani pun kena beres ).

Ambillah set Kulit Lebih Bercahaya (Glowing) untuk
1. Meningkatkan penghasilan kolagen yang mencerah , menegangkan kulit dan melambatkan penuaan.
2. Meningkatkan aliran oksigen ke muka yang menyegarkan kulit.
3. Bertindak sebagai “pelindung matahari” dari dalam kulit yang mengurangkan dan melambatkan penuaan.
4. Meningkatkan keupayaan kulit untuk pulih dari sebarang cela seperti jerawat dan jeragat, agar kulit tampil lebih muda.
Produk Utama Yang Melambatkan Penuaan dan Membuat Kulit Lebih Bercahaya ( Glowing ) Adalah:

                        a.  Sustained Released Vita C 
                          
                         b. Vitamin E Complex
                                                  
                                              
                         c. ESP

Selepas melakukan empat perkara ringkas di atas 
( tidak mengambil masa tidur anda yang begitu lama ), tidurlah dengan penuh senyuman dan bacaan doa.

Dapatkan tidur yang berkualiti...

Biarkan Enfuselle Shaklee dan supplemen Set Kulit Bercahaya yang nyata semula jadi tersebut merawat anda sewaktu anda nyenyak tidur....

Bangkitlah esok hari dengan satu perasaan indah apabila anda merasa dan melihat kulit muka anda yang lebih bercahaya dan lebih muda.

Nota: Saya cuma mencadangkan set penjagaan muka yang dianggap asas ini bagi anda yang sibuk dan mengawal perbelanjaan.

Anda boleh dapatkan lebih lagi produk penjagaan muka Enfuselle dan Nutriwhite Shaklee, termasuk lain-lain supplemen.

Hubungi saya...



W
Dapatkan SET Enfuselle dan Set Kulit Bercahaya ( Glowing )sekarang.
Hubungi saya, Nas 0194706780 atau email 
NutrisiAlamiahTulen@gmail.com untuk mendapatkan produk atau maklumat lanjut.

Jika anda tinggal di kawasan Kuala Kangsar, pekan Sungai Siput, Salak, Kati dan Manong, perkhidmatan COD ( Bayar Waktu Terima ) disediakan.

Perkhidmatan POSLAJU disediakan bagi penghantaran seluruh negara. Terima kasih.



Nutrisi Alamiah Tulen, "Eat Good, Feel Good, Look Good"






Disclaimer: 

Maklumat yang diberikan di dalam ini tidak boleh digunakan semasa apa-apa kecemasan perubatan atau untuk diagnosis atau rawatan apa-apa keadaan perubatan. Seorang profesional perubatan yang berlesen perlu dirujuk untuk diagnosis dan rawatan apa-apa dan semua syarat perubatan.


 







Share this:

Tentang Nas Ibrahim

A mother of 7 energetic and lovely children.Working part time as a Shaklee Distributor.Support healthy consumptions and lifestyles.Contact me 0194706780 for Shaklee products.Provide Cash on Delivery for Kuala Kangsar, Padang Rengas, Sungai Siput, Ipoh dan Taiping areas.

1 comments:

Azieyana Aziz said...

Saya guna pencucui muka Nutriwhite. Blackhead/Whitehead memang dah tak ada.

tapi sebelum guna NW, saya memang ambil vitamin c, e dan esp. Tujuannya untuk hilangkan jerawat. Dulu saya ada banyak jerawat. Sekarang dah tak ada.

Set Shaklee memang boleh jadikan kita cantik. heheheh

Jemput baca blog saya ya.

sihatyakin.blogspot.com