Cara Mudah Kempiskan Perut Dengan Vitamin Semulajadi dan Selamat

turunkan berat badan, kempiskan perut, cara nak kurus, jaga badan, perut buncit
www.health.howstuffworks.com
Nak kempiskan perut tetapi tidak mahu berlapar atau bersenam beria-ia?

Memanglah rutin kehidupan seharian menyebabkan manusia semakin sibuk untuk mencari masa setiap hari untuk bersenam. Tetapi, sekurang-kurangnya kita kena juga buat senaman tiga kali seminggu, dalam apa cara pun yang kita sendiri selesa.


Kena kawal makan? Lagi susah. Selera makan sentiasa datang. Tengok je makanan, kecur air liur.

Takkan nak tengok saja. Rezeki dan nikmat hidup!

Whoa, tapi nak perut kempis! Lagi bagus kalau berat badan pun turun.


Makan, makan juga tapi kena ada sistem "back-up" lah untuk mencapai berat badan yang diingini atau spesifiknya nak kempiskan perut. Ingat, kita sedang hidup dalam dunia yang menyediakan kemudahan yang banyak untuk jadi kurus atau slim. Cuma , apabila membuat pilihan untuk nak turunkan berat badan atau kempiskan perut, pilihlah yang tidak memudaratkan.


4 langkah kempiskan perut dengan cepat dan selamat


1. Detoks

    Cuci atau tingkatkan tahap penyerapan usus. Bila perut sihat, nak serap produk kurus pun senang

2. Pecahkan lemak

    Uraikan lemak yang menempek pada saluran darah. Gunakan asid lemak untuk pecahkan ia dengan
    semula jadi.

3. Bakar lemak

   Tubuh kita membakar lemak mengikut jadual. Jadi, vitamin seperti Omega 3 boleh membantu enzim tubuh membakar lemak dengan lebih lama.

4. Bina otot

    Jumlah otot akan membantu kita naikkan metabolisme. Lebih tinggi kadar metabolisma, maka lebih banyak lemak dibakar.

--------------------------------------------------------
SET KEMPISKAN PERUT "BAJET" DAN SEMULAJADI
----------------------------------------------------------
  • MENGURANGKAN BERAT BADAN DENGAN CEPAT DAN SELAMAT
  • MENGEMPISKAN PERUT
  • MEMBUANG AIR BERLEBIHAN DI PERUT
  • MENGATASI MASALAH TAK LAWAS
       HERBALAX DAN OMEGAGUARD
     
Set kurus, set kempiskan perut, set turun berat badan, set ubat gemuk

Diet yang kaya dengan serat, banyak cecair, dan senaman yang kerap menyumbang kepada kekerapan pembuangan.
Untuk kes tidak lawas, Herb-LaxTM boleh membantu.

"Julap lembut'" untuk kegunaan sekali-sekala .
Menggalakkan pergerakan usus untuk membantu proses semula jadi badan.
Senna Leaf telah digunakan secara tradisi untuk bertahun-tahun sebagai julap semulajadi.






OmegaGuard menyediakan omega-3 asid lemak: EPA, DHA, dan banyak lagi EPA memberi manfaat kepada kesihatan, manakala DHA adalah penting untuk perkembangan dan fungsi normal. Satu hidangan OmegaGuard menyediakan 990mg omega-3 asid lemak.








Cara selamat kempiskan perut bagi anda yang sibuk (aka malas) ialah dengan TIDAK MENGABAIKAN juga keperluan ini:

1. Magnesium


  • penenang otot ini membantu anda bertenang
  • menggalakkan tidur nyenyak.
  • sangat penting untuk lbih 300 tindak nalas kimia berlaku dalam tubuh.
  • mengekalkan rentak jantung yang stabil.
  • mengawal paras gula dalam darah.
  • membantu menurunkan tekanan darah.
  • MEMBANTU DALAM PENURUNAN BERAT NADAN DAN MEMBENTUK BADAN.
  • jumlah magnesium untuk wanita di bawah 30 adalah 310 miligram, dan 320 untuk wanita lebih 30 ( sumber: Journal of Nutrition )
  • Sumber: dalam kebanyakan makanan, termasuk sayur-sayuran berdaun hijau dan kekacang atau SUPPLEMEN.
2. Vitamin D
  • membantu dalam meningkatkan kekuatan otot
  • tahap Vitamin D yang rendah dikaitkan dengan penyakit jantung dan kanser dan mudah mendapat selesema.
  • MENGAWAL RASA LAPAR DAN SELERA MAKAN - membantu turunkan berat badan, seterusnya kempiskan perut.
  • Kajian kecil dari Universiti Minnesota mendapatiADA HUBUNGAN ANTARA TAHAP TINNGI VITAMIN D dan KEHILANGAN LEMAK, terutama di KAWASAN PERUT.
  • sumber:  dalam pelbagai jenis makanan, seperti ikan, telur, dan produk tenusu.
  • pengambilan harian yang disyorkan ialah 600 IU. 
  • Penyelidikan di Klinik Cleveland menunjukkan anda akan mendapat penyerapan yang lebih baik daripada suplemen vitamin D jika diambil  walaupun selepas makan dalam kuantiti yang banyak.
3.  Antioksida
  • meningkatkan fungsi sistem peredaran darah
  • memperbaiki tekanan darah tinggi
  • meningkatkan fungsi lain berkaitan BERAT BADAN.
  • sumber: sila rujuk gambar di bawah.
    Makanan untuk kurus, makanan untuk turunkan berat badan, makanan untuk kempiskan perut
    credit: skinsheen.com
4. Prebiotik
  • Prebiotik adalah kandungan makanan yang semulajadi  dan tidak hadam yang dikaitkan dengan menggalakkan pertumbuhan bakteria baik dalam usus.
  • meningkatkan kesihatan gastrousus serta berpotensi meningkatkan penyerapan kalsium.
  • sumer: sila rujuk imej di bawah.

Makanan untuk usus, makanan untuk kurus, makanan untuk kempiskan perut
credit: slideshare.net

Pengambilan XTRA untuk SET KEMPISKAN PERUT BAJET SEMULAJADI di bawah memenuhi keperluan magnesium, Vitamin D, antioksida dan juga prebiotik,  malah mengandungi nutrisi yang lebih baik lagi.

a. CarotoMax Shaklee: untuk mencapai tahap perlindungan antioksida semulajadi yang selamat.


b. Vita-Lea : 28 vitamin penting dan mineral yang diperlukan individu dewasa.



     
Hubungi Nas 0194706780 atau email NutrisiAlamiahTulen@gmail.com
untuk mendapatkan produk atau maklumat berkaitan supplemen di atas,

Jika anda tinggal di kawasan Kuala Kangsar, pekan Sungai Siput, Salak, Kati dan Manong,

perkhidmatan COD ( Bayar Waktu terima ) disediakan. 

Perkhidmatan poslaju
 disediakan bagi kawasan-kawasan lain seluruh Malaysia.




-------------
Disclaimer: 


Maklumat yang diberikan di dalam ini tidak boleh digunakan semasa apa-apa kecemasan perubatan atau untuk diagnosis atau rawatan apa-apa keadaan perubatan. Seorang profesional perubatan yang berlesen perlu dirujuk untuk diagnosis dan rawatan apa-apa dan semua syarat perubatan.


Share this:

Tentang Nas Ibrahim

A mother of 7 energetic and lovely children.Working part time as a Shaklee Distributor.Support healthy consumptions and lifestyles.Contact me 0194706780 for Shaklee products.Provide Cash on Delivery for Kuala Kangsar, Padang Rengas, Sungai Siput, Ipoh dan Taiping areas.

5 comments:

Mohd Khairul Amin Kamarudin said...

Saya sendiri dah rasa kesan heb lax dan omega guard. Saya takdelah niat nak kirus sangat. Tapi lepas amal jarang pun 2 produk ni bantu saya maintain. Kalau tak amal mungkin dah jadi tong dah. Jadi saya sangat rekomen 2 produk ni untuk sesapa yang nak kurus.

Nutrisi Alamiah Tulen said...

Ya betul En. Amin. HerbaLax dan OmegaGuard dah banyak memberi kepuasan kepada orang yang nak turunkan berat badan dengan SIHAT.

Azieyana Aziz said...

Saya tak cuba lagi omega guard. Tapi dulu perut saya buncit jugak. Ambil Herbalax untuk sembelit, tapi sekarang perut dah flat. Betullah yang herbalax ni boleh kempiskan perut. :)

Azieyana Aziz said...

Oh ya, jemput ke blog saya ya.
sihatyakin.blogspot.com

Nutrisi Alamiah Tulen said...

Azieyana. Terima kasih kerana kunjungi blog saya. Betul tu.. Herbalax Shaklee memang berkesan. jika ditambah dengan OmegaGuard, lagi lagilah boom kesannya.