Minuman ESP Pelbagai Khasiat

Energy Soy Protein ( ESP )
Shaklee - syarikat pertama yang mencipta makanan tambahan protin berasaskan kacang soya. 

Pengasingan protin yang pertama ini dicipta oleh Dr. Shaklee pada awal 70an. Di mana, kini banyak ujian klinikal telah membuktikan bahawa Dr Shaklee telah lama mengetahui protin soya adalah faktor utama dalam penjagaan kesihatan yang unggul.Beli ESP online secara selamat menggunakan kad kredit sekarang. Klik E-SELL

Energizing Soy Protein ini diiktiraf seluruh dunia dengan mempunyai kajian klinikal yang sangat ekstensif dan komprehensif serta kualiti protin yang tinggi yang pernah dihasilkan. Kacang soya yang digunakan Shaklee hanya mengandungi "non-GMO" ( non-Genetically Modified Organism) yang mana ia diproses pada kadar suhu yang rendah.  Tambahan pula, setiap 850g ( satu tin ESP dihasilkan daripada 30 kg kacang soya dan memberikan sumber tenaga segera dan boleh bertahan lama.


Satu hidangan ESP ini bersamaan dengan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur, 12 kali ganda susu, rendah lemak, tiada kolestrol, tiada asid urik dan sangat mudah diserap oleh tubuh manusia.

ESP dari Shaklee ini merupakan satu-satunya produk di dalam pasaran yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia.


Ia turut diperkaya dengan dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral.


Sangat sesuai untuk semua peringkat umur - tua dan muda. Manakal, kandungan Indeks Glisemik (G. I. ) yang rendah iaitu 39, menjadikan ia sangat sesuai juga kepada pengidap kencing manis.Tahukah anda?

Indeks Glisemik menempatkan kedudukan karbohidrat berdasarkan impaknya terhadap paras gula dalam darah. Karbohidrat yang memecah dengan cepat mempunyai indeks glisemik (G.I) yang tertinggi manakala karbohidrat dengan G.I. yang rendah pula memecahkan gula dengan perlahan-lahan sambil membebaskan glukos ke dalam sistem badan anda. 

Mengekalkan paras gula dalam darah yang rendah amatlah penting dalam pengurangan berat badan dan penjagaan kesihatan dalam jangka masa panjang.Beli ESP online secara selamat menggunakan kad kredit sekarang. Klik E-SELL


Sesetengah protein soya diproses dengan alkohol. Cara pemprosesan ini bukan sahaja menghilangkan isoflavon yang bermanfaat, malah membentuk kontaminasi/ pencemaran bersilang dengan bahan- bahan kimia yang digunakan dalam pemprosesan.

ESP dicuci dengan air untuk mengekalkan isoflavones genistein dan daidzein yang kritikal demi mbekalkan anda dengan keseluruhan kebaikan soya.Manfaat utama ESP:

******************************

1. Awet muda

Asid amino yang penting untuk membina otot, kuku, rambut, darah, organ, kulit, gland dan lain-lain.

Pengambilan yang kerap kunci kepada awet muda.

2. Baik untuk hormon


kacang soya adah satu-satunya tumbuhan yang kaya dengan isoflavones, fungsinya bersamaan dengan hormon wanita. Ia membantu merendahkan paras kolestrol, memcegah risiko osteoporosis dan sakit jantung.


3.  Baik untuk prostat
Genistein yang terkandung dalam kacang soya terbukti keupayaannya mengekang pertumbuhan dan perebakan sel kanser. Ia memusnahkan radikal bebas di dalam sel badan sebelum ia menukarkan sel DNA kepada sel kanser. Ia juga sangat baik dalam pemulihan uterus, ovari, menopaus dan pembesaran prostat.

4. Kulit Remaja


Merangsang pembentukan semula kulit dan otot mengurangkan kedutan, agen anti- penuaan, mengembalikan radian kulit dan kepejalan otot, percepat sembuhan luka dan mengurangkan kesan parut.


5. Pembekal Tenaga

Membekalkan tenaga dengan segera dan meningkatkan sistem imun, maka ia baik untuk kekal bertenaga, mencegah migrain, insomnia dan tekanan.


6. Membaiki pigmentasi


Membaiki masalah rambut seperti beruban dan rambut gugur, membaiki masalah pigmentasi, kedutan dan kesan tua.


7. Membaiki memori


Meningkatkan kualiti memori, vitaliti, dorongan seksual dan rangsangan.Beli ESP online secara selamat menggunakan kad kredit sekarang. Klik E-SELL


Kepentingan Protin
===============

Protin adalah bahan utama dalam pembentukan pelbagai organ dan tisu dalam badan serta komponen utama kepada hormon manusia.

Ia juga merangsang fungsi psikologi.


Maka, setiap organ kita memerlukan protin.


Kekurangan protin menyebabkan kelemahan dalam sistem imun untuk melawan penyakit, masalah lebihan air yang tinggi dalam badan, kehilangan kepejalan otot, perubahan warna rambut, bantut pertumbuhan, masalah penghadaman, masalah penghasilan darah dan hormon, dan akhirnya boleh membawa kepada kegagalan fungsi organ yang akhirnya boleh membawa kepada kematian.
Apa itu asid amino?
===============

Protin terdiri lebih daripada 20 jenis asid amino yang setiap satunya akan menghasilkan jenis protin yang berbeza mengikut kepada keperluan protin dan enzim yang diperlukan oleh tubuh manusia.

Terdapat asid amino tertentu yang dapat dihasilkan sendiri oleh tubuh manusia. Ini dikenali sebagai asid-amino tak perlu.


Manakala asid amino yang tidak boleh dihasilkan oleh manusia dan harus diperolehi dari sumber pemakanan dikenali sebagai asid-amino perlu. Shaklee menyediakan semua asid-amino perlu tersebut.


Shaklee menggunakan proses pensijilan tersendiri yang dikenali Identity Preserved Program (IPP). Ia memastikankacang soya bebas daripada pendedahan perubahan genetik, daripada benih sehingga kepada pengeluarannya.


Dapatkan ESP sekarang. Jangan berlengah-lengah untuk dapatkan segala kebaikan untuk badan.Beli ESP online secara selamat menggunakan kad kredit sekarang. Klik E-SELL


Hubungi saya, Nas 0194706780 atau email 
NutrisiAlamiahTulen@gmail.com untuk mendapatkan produk atau nasihat penggunaan tentang ESP.

Jika anda tinggal di kawasan Kuala Kangsar, pekan Sungai Siput, Salak, Kati dan Manong, perkhidmatan COD ( Bayar Waktu Terima ) disediakan.

Perkhidmatan POSLAJU disediakan bagi penghantaran seluruh negara. Terima kasih.


Nutrisi Alamiah Tulen, "Eat Good, Feel Good, Look Good"

Disclaimer: 

Maklumat yang diberikan di dalam ini tidak boleh digunakan semasa apa-apa kecemasan perubatan atau untuk diagnosis atau rawatan apa-apa keadaan perubatan. Seorang profesional perubatan yang berlesen perlu dirujuk untuk diagnosis dan rawatan apa-apa dan semua syarat perubatan.
Share this:

Tentang Nas Ibrahim

A mother of 7 energetic and lovely children.Working part time as a Shaklee Distributor.Support healthy consumptions and lifestyles.Contact me 0194706780 for Shaklee products.Provide Cash on Delivery for Kuala Kangsar, Padang Rengas, Sungai Siput, Ipoh dan Taiping areas.