Atasi Sembelit Waktu Hamil Dengan ESP

Saat indah - Hamil
credit:www.newyorker.com

Ramai wanita mengalami sembelit semasa mengandung.

Berikut adalah 4 sebab utama berlakunya sembelit semasa mengandung: 

1. Sembelit Kerana Kurang Pengambilan Makanan dan Air.

Jika anda mengalami loya melampau di awal kehamilan, anda mungkin sukar untuk makan dan minum yang cukup untuk membolehkan usus berfungsi. 

Jika anda muntah juga, anda boleh mengalami dehidrasi, yang boleh menyebabkan najis yang keras.

Kesan lain ibu akan lemah dan tidak bermaya.

2. Sembelit Akibat Perubahan Hormon. 

Perubahan hormon yang berlaku dalam badan menyebabkan otot-otot tertentu berehat, termasuk yang memerah makanan di sepanjang saluran penghadaman. 

Malangnya, banyak ubat sembelit mempunyai aspartame (pemanis buatan) dan kandungan lain di dalamnya, yang perlu dielakkan ketika mengandung. 

3. Sembelit Kerana Diet. 

Adalah penting untuk memahami bahawa produk tepung halus seperti pasta, roti, kek dan pastri, atau beras putih halus, telah kehilangan sebahagian besar atau semua serat mereka. 

Produk tepung halus tidak bergerak melalui saluran penghadaman dengan mudah. Makanan ditapis menyebabkan sembelit dengan menyerap apa-apa cecair yang anda minum, dan mewujudkan bahan seperti plaster yang menjadikan perut anda menjadi diregangkan. Ia boleh memburukkan lagi keadaan apabila anda mempunyai perubahan hormon di atas itu. 

4. Sembelit Kerana Suplemen Zat Besi.

Supplemen zat besi biasa menjadi penyebab sembelit semasa hamil. 

Ianya tidak menyerap dengan baik dalam proses penghadaman, dan sangat sedikit besi diserap ke dalam aliran darah. Kebanyakannya dibiarkan dalam usus. 

Sisa besi terikat dengan bahan-bahan lain yang tidak dapat dihadamkan untuk menjadi melekit dan seperti tar , dan tidak bergerak keluar daripada usus dengan baik. Zat besi adalah tidak perlu selagi diet adalah mencukupi untuk kehamilan.

Apa diet yang paling sesuai dan berkualiti untuk ibu hamil yang boleh atasi sembelit?

Antara keperluan diet ibu hamil ialah makanan yang mengandungi protin dan sangat mudah diserap oleh tubuh ialah Energyzing Soy Protein (ESP).


Keistimewaan ESP


Keperluan protin bagi ibu hamil
Banyak kebaikan ESP untuk ibu hamil termasuklah membantu melegakan masalah sembelit.

Testimoni:

Bagaimana nak beli ESP?

1. Beli secara online dengan selamat menggunakan kad kredit.  Klik E-SELL.

2. Saya akan poskan kepada puan selepas menerima pembayaran.  atau

3. Saya akan hantar COD kepada puan jika tinggal di kawasan yang dinyatakankan di bawah.Hubungi saya, Nas 0194706780 atau email 
NutrisiAlamiahTulen@gmail.com untuk mendapatkan produk atau nasihat penggunaan tentang ESP.

Jika anda tinggal di kawasan Kuala Kangsar, pekan Sungai Siput, Salak, Kati dan Manong, perkhidmatan COD ( Bayar Waktu Terima ) disediakan.

Perkhidmatan POSLAJU disediakan bagi penghantaran seluruh negara. Terima kasih.


Nutrisi Alamiah Tulen, "Eat Good, Feel Good, Look Good"

Disclaimer: 

Maklumat yang diberikan di dalam ini tidak boleh digunakan semasa apa-apa kecemasan perubatan atau untuk diagnosis atau rawatan apa-apa keadaan perubatan. Seorang profesional perubatan yang berlesen perlu dirujuk untuk diagnosis dan rawatan apa-apa dan semua syarat perubatan.
Share this:

Tentang Nas Ibrahim

A mother of 7 energetic and lovely children.Working part time as a Shaklee Distributor.Support healthy consumptions and lifestyles.Contact me 0194706780 for Shaklee products.Provide Cash on Delivery for Kuala Kangsar, Padang Rengas, Sungai Siput, Ipoh dan Taiping areas.