Omega - Minyak Ikan Terbaik Shaklee: Berkesan Untuk Semua Peringkat Umur

Omega 3 - Khasiat Lengkap Hanya dari Omega Guard Shaklee.

Sure nangis kalu tak grab sebab yang offer last arini bukan tudung atau henbeg...

Ini yang susah Uolss nak dapat. Nak buat sendiri lagi mustahil. Mana nak pegi nyelam laut dalam, ambik ikan tak tercemar dgn merkuri atau toksik, balik perah ambik minyak. huhu... tak terbuat dik oii.

Pulak tu, jenama Shaklee ni dah lepas ujian paling dasat...Landmark Study. Maknanya the best Omega 3 dlm dunia ni.

Tawaran hanya sehingga hari ini sahaja, 31 Oktober 2016.


Banyak sangat kebaikan Omega yg sesuai utk semua golongan:

***  Adik kakak, wanita... yang semuanya nak dan kena jaga kesihatan.

Omega 3 mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS kita.
Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan. Tak kira warna kulit putih, kuning, coklat, kesan nak kulit elok akan dapat. InshaAllah.

*** Lelaki atau wanita yang salur darah suka tersumbat. 

Ya lah kan...makan tak ingat diri kadang2 kita ni kan. Bab makan, banyak dari kita menjadi tak bijak!!! Tapi, jgn biar salur darah tersumbat, takut darah tersekat..oksigen tak boleh lalu..ke otak...ha..taulah..apa kesannya kan?

Kita tak nak strok menimpa. Na'uzubillah. Jadi ambik Omega 3 dapat mengelakkan strok.

Bila dah ok, Uolss akan dapat tekanan normal darah... Tak rasa dah urat2 leher tegang dan mengeras. Nak pusing kepala pun tak rasa keras. Dulu akak pun gitu jugak. Macam kena ikat tengkuk, bahu dan kepala.

Jadi, Omega Guard membantu mengurangkan ketegangan urat leher kita.

***  Saluran darah tersumbat ada hubungan jugak dengan kolestrol. Jika Uolss konsisten ambik Omega, kolestrol pun jadi rendah.

Sebab, Omega ni dapat cegah pembekuan darah dalam badan Uolss.

Keseluruhannya, Uolss dapat kekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL.

***  Bab ini yang akak banyak fokus, iaitu mengawal masalah obesiti. 

Bukan kata gemuk tak cantik. 

Cantik ehh. Tapi, biasanya kegemukan atau obesiti ada hubungan dengan masalah-masalah kesihatan lain. Itu yang Uolss kena jaga. Ini hasil kajian. Bukan hanya serkap jarang ye.

*** Mengurangkan risiko penyakit jantung.

Penyakit jantung ni pembunuh nombor satu di Malaysia tau. Punca utama ialah  peningkatan paras homosistein dalam darah. Homosistein adalah bahan yang terhasil ketika tubuh kita menghadam makanan, sama seperti radikal bebas. Kolesterol LDL dioksida oleh radikal bebas. Tanpa radikal bebas, kolesterol LDL tidak akan bertukar menjadi tidak baik.

*** Ibu-ibu hamil sangat digalakkan mengambil Omega 3. 

Baby ibu-ibu nanti akan lain daripada anak-anak yang ibu-ibu tidak ambil Omega semasa hamil sebelum ini.

Sangat bagus untuk ibu hamil  membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin. Omega 3 dapat membantu meningkatkan perkembangan memori janin dan kanak-kanak.

Bukan itu saja, anak-anak akan dapat tingkatkan sistem imun tubuh dan akan jadi lebih sihat.

*** Selain itu, Uolss akan dapat paru-paru yang sihat

Paru-paru sihat, bernafas pun lancar dan elok. Bayangkan kalau bernafas tersekat-sekat? Derita kan? Sebab itu, Omega membantu Uolss bernafas dan oksigen mudah dibawa ke sel-sel seluruh badan.

*** Omega 3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis dan lain-lain.

Sebab itu, Omega menjadi makanan MESTI untuk kulit sihat. Asid lemak Omega 3 yang kita panggil lemak baik, bertanggungjawab bagi kesihatan kepada sel-sel membran. Sel-sel membran akan jadi penghadang kepada benda-benda yang bahayakan kesihatan. Juga sebagai laluan untuk nutrien masuk dan keluar dan juga untuk sisa-sisa masuk dan keluar.

Penghadang artau pelindung inilah yang kita amat kena jaga. Sel-sel membran tip top membantu sel-sel badan lain menjaga kulit agar cantik dan sihat.

***  Mengurangkan demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE (lupus erythematosus)

*** Omega 3 juga membantu memperbaiki penyakit buah pinggang.

*** Membantu menentang kanser paru-paru, payudara, kanser prostat dan kanser kolon.

*** Membantu meningkatkan kesihatan hati selepas pembedahan.

*** Membantu pankreas pesakit kanser berfungsi dengan lebih baik.

*** Memelihara fungsi-fungsi sendi.

*** Mencegah penyakit gout.

Selain itu, Omega 3 yang terkandung dalam Omega Guard Shaklee membantu memperbaiki masalah berkaitan otak sepert:-

- Mencegah insomnia.
- Mengurangkan tekanan emosi.
- Mengurangkan kemurungan dan kebimbangan.
- Membantu memperbaiki masalah autism.
- Membantu memperbaiki masalah kanak-kanak hyperactif.
- Mengurangkan masalah schizophrenia.
- Mengurangkan masalah lupa pada wanita yang telah melahirkan anak.

Banyakkan kelebihan Omega. Jadi, rugi leerrr kalu masih tak nak ambik Omega.

PM untuk OmegaGuard.

Nas 0194706780



Share this:

Tentang Nas Ibrahim

A mother of 7 energetic and lovely children.Working part time as a Shaklee Distributor.Support healthy consumptions and lifestyles.Contact me 0194706780 for Shaklee products.Provide Cash on Delivery for Kuala Kangsar, Padang Rengas, Sungai Siput, Ipoh dan Taiping areas.

0 comments: