Bagaimana Saya Berjaya Atasi Tekanan Darah Tinggi

Akak menderita tekanan darah tinggi cukup lama sangat.  Cuma,  tak tau yang simptom dihadapi adalah tekanan darah tinggi. 

Sakit tengkuk dan tegang leher cukup lama ditanggung.  Bahagian tengah dahi hingga ke mata selalu sakit. 


Tekanan darah tinggi adalah satu tanda saluran darah terlalu dibebankan.
credit: en.wikipedia.org







































Hinggalah semasa nak melahirkan anak ke 6.  Doktor kata akak ada masalah tekanan darah tinggi. Selepas bersalin, akak tak ambik kisah tentang tekanan darah tinggi. Walaupun simptom dulu masih dirasa. Tetap menanggung derita yang serupa. Lima tahun lagi akak biarkan.....

Hamil anak ke 7, checkup pertama tekanan darah cecah 180/140. Melompat nurse. Terkejut. Terus hantar akak ke hospital. Warded! 

Begitulah kisah menderita tekanan darah tinggi. Sepanjang masa mengandung, selalulah keluar masuk wad, sehingga terpaksa ambik ubat hospital untuk atasi masalah darah tinggi.

" You anak ramai, kalau apa2 terjadi pada you, siapa nak jaga anak2 you semua", begitulah prihatinnya doktor menasihati akak.

So, akak ikutlah arahan doktor sehingga selesai bersalin. Ambik ubat kawal tekanan darah tinggi. Pada masa yang sama, dalam fasa akhir hamil, akak sempat juga makan Omega untuk kesihatan minda baby dalam kandungan. Kesan doa dan Omega terhadap anak akak ini memang menakjubkan.

Selepas bersalin, akak langsung tak ambik ubat darah tinggi. Bukan sebab sah sembuh, tetapi sebab doktor kata tunggu tengok selepas pantang.

Tekanan darah tinggi akak memang kurang, tetapi sedikit sahaja.  Selalunya di sekitar 155-164 bacaan sistolik. Maknanya akak sudah masuk zon merah... kawasan yang paling bahaya.


credit:www.azaadpakistan.com


Sekarang akak dah dapat kawal tekanan darah tinggi. Akak dah jumpa  cara yang tak bahaya... selamat, berkesan dan natural.

Bagaimana akak atasi tekanan darah tinggi tanpa ubat hospital? Walaupun doktor kata " once U dah ada high bp, susah mau turun".

Akak hormati doktor tersebut sebab itu yang dipelajarinya.

Akak pun ada pelajari juga. Melalui pemakanan, kita boleh kawal dan atasi tekanan darah tinggi dan lain-lain penyakit. Hanya melalui pemakanan natural...

Apa akak makan sehingga akak dapat keluar dari belengggu tekanan darah tinggi?

Sebelum tu, akak nak sampaikan punca-punca tekanan darah tinggi:


a. Keturunan
b. Perokok
c. Wanita hamil
d. Wanita ambil pil perancang
e. Berumur lebih 35 
f.  Makan terlalu banyak makanan berlemak dan bergaram
g. Ada masalah tidur

Jadi, akak rasa punca akak dapat tekanan darah tinggi adalah a, c, e,f dan g. Banyak betul punca. Patut la tinggi sangat.

Tekanan darah tinggi yang tak terkawal merosakkan arteri, jantung, mata, buah pinggang, terjejas fungsi seksual, dan otak.

Paling sadis ialah berlakunya strok!


credit: seniorcitylocal.com

Anak-anak kecil lagi. Tanggung jawab banyak. Sebab itu akak sentiasa mohon daripadaNya, berikanlah kesihatan dan badan yang bebas dari segala penyakit. Usaha kena ada, bukan berserah begitu saja.


Cara-cara atasi tekanan darah tinggi:

1. Makan cara seimbang - kurangkan makanan tinggi kolestrol.

2. Kurangkan makanan tinggi sodium.

3. Konsisten bersenam minimum 30 minit sehari.

4. Turunkan berat badan.

5. Berhenti merokok

6. Kurangkan pengambilan kafein.

7. Kurangkan stress

8. Sentiasa perhatikan tekanan darah tinggi di rumah.

9. Selalu berjumpa doktor.


Ok. Ini apa yang akak buat untuk bebas dari masalah tekanan darah tinggi.

Pertama: 

Akak buat Detoks Parasit. 

Boleh feel pengalaman akak detoks dengan klik link ini.

 ---Pengalaman Detoks Parasit---

Kedua: 

Konsisten mengamalkan Set Darah Tinggi terbaik di bawah:

Vivix + Omega Guard + Garlic Complex + Lecithin

Vivix
* Menstabilkan tekanan darah
* Merawat kerosakan salur darah dan jantung akibat darah tinggi

OmegaGuard
Mencegah penyakit saluran darah dan strok.
  Dalam Omega ada DHA dan EPA
 * yang menentang thrombosis.
 * memberi tekanan darah yang lebih rendah dan kepekatan darah, melincirkan           saluran darah.
 * molek sangat untuk beri tekanan darah normal.
 * membebaskan dari rasa tegang dileher atau sakit kepala.
 * yang menghindari kolestrol.
 * elak pembekuan darah dalam badan.

Garlic Complex
 * Menurunkan tekanan darah tinggi.
 * Menurunkan kolestrol, LDL, trigliserid dan kelikatan darah.
 * Mengurangkan bekuan darah.
 * Tingkatkan HDL.
 * Lindungi jantung.
 * Halang strok dan penyakit koronari.

Lecithin
 * Pembersih salur darah yang baik.
 * Bantu mengemulsi dan metabolisme lemak, kolestrol dan trigliserid dalam tubuh.
 

Testimoni Vivix bagi penghidap tekanan darah tinggi:







Hubungi akak, Nas 0194706780 untuk dapatkan Set Atasi Tekanan Darah Tinggi. Konsultasi lengkap dan mesra akan diberikan.

Akak juga buat penghantaran ke seluruh Malaysia melalui poslaju.
Penghantaran, COD, bagi yang tinggal dalam kawasan Kuala Kangsar, Sungai Siput, Taiping dan Ipoh.

Nas Ibrahim,
SID: 1213206












Share this:

Tentang Nas Ibrahim

A mother of 7 energetic and lovely children.Working part time as a Shaklee Distributor.Support healthy consumptions and lifestyles.Contact me 0194706780 for Shaklee products.Provide Cash on Delivery for Kuala Kangsar, Padang Rengas, Sungai Siput, Ipoh dan Taiping areas.