Atasi Keracunan Makanan Dengan Vitamin-vitamin Shaklee

Sept. 10

Dua anak dara ni sakit perut, demam dan muntah pulak.

Makan apa kat skolah smlm?

Ummi tak boleh gelabah. Doa dariNya nombor satu. Dia Maha Penyembuh.

Bagi minum Esp tambah Nutriferon segelas... utk tenaga dan tingkatkan sistem imun. Bagi jugak Vit C, Peppermint ginger.

Kalau berterusan muntah, kena bg jugak Performance Drink.

Semua ni kena ada bekal cuti2 raya ni...

Utk yg dewasa pun, kena ada bekal gak...Omega, Lecithin n phytocol... kan terlebih makan daging korban...mata berpinar2 tak pasal pulak.

#tsunamishaklee
#ptstim9

Sept. 12

Dua anak dara demam dan muntah2, bagi NF, ESP, PD dan Vit. C. Semakin ok. Semlm, adik lelakinya muntah2 pulak. Biarkan muntah2 bbrapa kali, baru bagi vitamin2 yg sama.

Mlm..tidur nyenyak dia.

10 mlm... abahnya pulak muntah2. Diikuti umi pulak jam 3 pagi. Bbrapa kali bangun muntah hingga tiada upaya nak capai n bancuh PD, ESP dan NF.

Gagahkn bangun solat Subuh...... muntah2 lagi.
Hajat nak solat sunat hari raya tak kesampaian.

Tiba2 si kecik Harraz pula muntah2.
Aik.. hampir satu kluarga keracunan.

Tak pasti knapa tapi smlm otw balik ada singgah lunch kat satu gerai ni... tapi x baik bsangka buruk...

Slps ambik ESP, PD n NF + VIT. sesuai... bolehlah angkat kepala dan jari tekan2 hp.

Mudah2an pulih spnuhnya sebelum jumpa ummi Ziela Norfaziela Mohd Noor dan dedi Amin Mohd Khairul Amin utk sesi raya n coaching nnti.

#tsunamishaklee
#ptstim9


Sept. 13

Alhamdulillah. Lega. Dah banyak kurang kesan #keracunanmakanan. Semua anak dah sihat.

Abah mereka pun dah boleh keluar dah. Umminya masih sedikit hoyong.

Syukur... tak ambik langsung ubat2an generik.

Yakin dengan pemakanan semula jadi dalam merawat, dengan izinNya.
.

Ambil lagi #NutriFeron yg kukuhkan sistem imun dan lindungi dari influenza, #PerformanceDrink utk bekalkan elektrolit dlm tubuh dan imbangi metabolisma air dlm tubuh yg banyak hilang akibat muntah2 , #ESP utk bekal tenaga dgn segera. Maklumlah... satu makanan apa pun tak lalu nak telan.
.

Tambah juga #SustainedReleaseVitaminCPlus untuk tingkatkan #sistemimun dan #HerbLax untuk cuci usus dan #GarlicComplex sebagai antibiotik terbaik.

Lega badan. Syukur.
.

Selamat Hari Raya Haji yg kedua. Esok baru kami korban lembu..lusa wat makan ramai2. Sahabat2 yg dekat, Mahani Salleh dan Khazanah Taib.  Jemput datang ye Raya ke 4....
.
v

#tsunamishaklee
#ptstim9
#ultimatefamily
#pengedarshaklee

Share this:

Tentang Nas Ibrahim

A mother of 7 energetic and lovely children.Working part time as a Shaklee Distributor.Support healthy consumptions and lifestyles.Contact me 0194706780 for Shaklee products.Provide Cash on Delivery for Kuala Kangsar, Padang Rengas, Sungai Siput, Ipoh dan Taiping areas.

0 comments: