Persediaan Kulit Sambut Raya

Penjagaan kulit muka, dan badan, satu aspek utama diberi perhatian jika nak sambut raya. Wanita, dari awal2 lagi dah fikir bagaimana nak cantikkan kulit apabila tiba raya nanti.

Hubungi Nas 0194706780 untuk konsultasi.

Bagaimana pulak jika di saat-saat akhir?

Sehari je lagi nak raya. Apa yang perlu dibuat?

Tak sempat dah nak hilangkan jeragat atau jerawat dan parut dalam tempoh 24 jam. Tidak ada yang amat ajaib hingga kesemua tu boleh hilang.

Sebab itulah, untuk kulit dan kesihatan ni, kena amalan berterusan. At least, sebulan lebih awal kena bersiap sedia menjaga kesihatan kulit.

Kulit yang tak sihat akan digambarkan oleh jeragat, jerawat dan lain-lain permasalahan.  Masalah ini memang perlukan masa juga untuk dipulihkan bagi kesan cantik berpanjangan.

Tapi, nak kejar yang sehari ni. Apa nak buat?
Masih ada masa ke nak lebih ceria dan berseri sikit?

Tips Nak Cantik Untuk Raya

1. Guna Gentle Action Makeup Remover. Untuk buang kotoran degil kat muka dan mekap. Bahan-bahan ni akan dikeluarkan secara lembut. Selepas guna Remover ni sahaja pun, kulit dah rasa lembut sangat.

Cuba usap kulit perlahan-lahan.

2. Cuci pula muka dengan Gentle Deep Foaming Cleanser

Ditambah dengan pencuci muka semula jadi paling viral ni, kegebuan mudah dirasai. Cucian yang jauh ke dalam, merawat dan mencerah yang dilakukannya,

3. Pakai scrub Alfalfa Complex. Alfalfa akan cuci dan buang toksin pada muka. Sambil muka anda ditegangkan secara perlahan-lahan.

4. Pakai pulak masker Vitamin C dan ESP.

Pakailah selama 10-20 minit.

Wow...terasa lain benar pakai ni. Lembutnya kulit.

Kulit anda konfom akan lebih cerah dari biasa. Jadi, masalah kusam boleh diatasi.

5. Selepas dah bilas dengan air, oleskan toner Soothing Radiance Whitening Softener.

6. Selepas 10 minit, sapu Ultimate Protection Whitening Lotion untuk melindungi dari sinar UV yang merosakkan kulit.
Ini adakah sunblock luaran.

Selepas sahur, sepatutnya dah ambik sunblock dalaman, Vitamin E, dan Vitamin C, pencerah kulit

7. Sebab esok dah nak raya, malam... ulang pula proses 1-5 di atas.

Jika ada jeragat atau parut jerawat, sapu Spot Whitening Treatment. Ini adalah utk mencerahkan jeragat dan parut comot kat muka.

8. Akhir sekali, pakailah perawat kulit waktu malam.

Overnight Renewal Whitening Cream yang paling best..selesa, ringan, dan bangkitlah esoknya dengan muka yang gebu, dan mulus.

Sehari pun dah dapat anda rasainya, apatah lagi jika konsisten memakainya.

Jadi...sekurang2nya sempat tingkatkan keceriaan muka dalam tempoh sehari nak raya.

Kulit muka yang bersih, lain hasilnya. Lebih2 lagi jika anda tambah dengan mekap bersahaja, anda tak akan nampak seperti mengecat muka.

Selamat Menyambut Hari Raya dengan lebih yakin dan gembira.

Untuk lebih info set skincare natural yang vogue sangat ni, sila klik Nutriwhite.

Nutriwhite

Nak dapatkan set penjagaan muka yang Kak Nas sebutkan kat atas tu, hubungi Nas 0194706780 untuk konsultasi.

Nak jadi ahli sangat dialu-alukan. Anda akan dapat bimbingan tentang tentang produk dan bisnes.


Share this:

Tentang Nas Ibrahim

A mother of 7 energetic and lovely children.Working part time as a Shaklee Distributor.Support healthy consumptions and lifestyles.Contact me 0194706780 for Shaklee products.Provide Cash on Delivery for Kuala Kangsar, Padang Rengas, Sungai Siput, Ipoh dan Taiping areas.

0 comments: