Cara Mudah dan Berkesan Atasi Jerawat Dalam Kalangan Orang Dewasa

Dewasa pun masih ada jerawat? Kecewa sangat sebab dah pakai macam-macam produk.....

Punca-punca jerawat pada orang dewasa?

1. Turun naik paras hormon.  

Ketidakseimbangan hormon menyebabkan timbulnya jerawat.  Hormon tidak seimbang apabila menghampiri kedatangan haid / period, semasa hamil, pra menopause, semasa menopause dan selepas atau memulai pengambilan pil perancang keluarga.

2. Stress / Tekanan. 

Waktu tertekan, badan kita mengeluarkan hormon androgen.  Hormon ini merangsang kelenjar minyak dan folikel rambut dalam kulit, membawa kepada timbulnya jerawat.
Sebab itu jerawat tak pernah berhenti dari muncul... rupanya stress sentiasa ada.


3. Sejarah keluarga. 

Jika ibu bapa, abang atau kakak jenis berjerawat, kajian banyak mendapati ada hubungan untuk ahli lain mendapat jerawat. Ini adalah kecenderungan genetik untuk jerawat.


4. Penggunaan produk penjagaan rambut dan kulit.

Tengok pada produk-produk yang digunakan apabila sentiasa ada jerawat.  Pastikan produk tersebut tidak komedogenik, tidak menggalakkan jerawat, bebas minyak dan tidak menyumbat liang roma.
5. Kesan sampingan ubat-ubatan.

Jerawat juga mungkin kesan sampingan penggunaan ubat-ubatan. Berhenti dari mengambil ubat jika penggunaannya merangsang jerawat. Anda sendiri boleh rasa!  Juga dapatkan nasihat doktor kesan sampingan ubat yang dimakan.

6.  Keadaan kesihatan yang tidak dikenal pasti. 

Biasanya apabila penyakit tertentu telah dirawat, jerawat juga akan berhenti.

-----------------------------------
RAWATAN YANG BERKESAN
-----------------------------------
Punca-punca di atas boleh diatasi dengan set-set berikut:


1. Set Mini Jerawat ( GLA Complex dan Vitamin C Plus Sustained Release )
GLA Complex berfungsi untuk bantu kawal hormon. GLA akan menstabilkan hormon dan halang jerawat dari tumbuh.
Kesannya, wajah akan kurang berminyak dan jerawat kecut. GLA ni berbentuk soft gel, tanpa bau dan mudah ditelan.
Antara kesan hebat GLA Complex ialah:
# Mengandungi vitamin E yang mencerah kulit jerawat
# Mengurangkan rasa gatal dan sakit pada jerawat
# Meningkatkan kadar pemulihan luka jerawat
# Menegangkan kulit
Vitamin C Plus ni sangat semulajadi dan berfungsi untuk naikkan paras kolagen dalam kulit.
Gabungan teknologi modennya memastikan vitamin C ini kekal dalam darah untuk tempoh 5 jam selepas diambil.
Antara fungsi aktif vitamin C ini ialah:
Mengecutkan jerawat dengan cepat
# Mencerahkan kulit jerawat
# Memudarkan parut jerawat
# Menguatkan daya tahan kulit pada radikal bebas
# Membantu mengatasi masalah sendi

2. Set Super Jerawat ( GLA Complex, Vitamin C Plus Sustained Release, ESP Soy Protein, Alfalfa Complex, Zinc Complex dan Garlic Complex ).



Tambahan penjagaan luaran

Punca ke 4 iaitu penggunaan produk penjagaan kulit yang tidak sesuai boleh diatasi dengan kembali kepada yang berasaskan alam semula jadi, selamat, tiada bahan kimia bahaya dan berkesan.

Amat disyorkan Set Penjagaan NutriWhite.


-----------------
TESTIMONI
-----------------

Dapatkan Set Mini Jerawat atau 
Set Super Jerawat sekarang.

Hubungi saya, Nas 0194706780 atau email 
NutrisiAlamiahTulen@gmail.com untuk mendapatkan produk atau nasihat penggunaan secara personal dan eksklusif.

Jika anda tinggal di kawasan Kuala Kangsar, pekan Sungai Siput, Salak, Kati dan Manong, perkhidmatan COD ( Bayar Waktu Terima ) disediakan.

Perkhidmatan POSLAJU disediakan bagi penghantaran seluruh negara. Terima kasih.



Nutrisi Alamiah Tulen, 
"Eat Good, Feel Good, Look Good"


Disclaimer: 

Maklumat yang diberikan di dalam ini tidak boleh digunakan semasa apa-apa kecemasan perubatan atau untuk diagnosis atau rawatan apa-apa keadaan perubatan. Seorang profesional perubatan yang berlesen perlu dirujuk untuk diagnosis dan rawatan apa-apa dan semua syarat perubatan.

Share this:

Tentang Nas Ibrahim

A mother of 7 energetic and lovely children.Working part time as a Shaklee Distributor.Support healthy consumptions and lifestyles.Contact me 0194706780 for Shaklee products.Provide Cash on Delivery for Kuala Kangsar, Padang Rengas, Sungai Siput, Ipoh dan Taiping areas.