Terjebak Apakah Ini?

1)

Assalamualaikum,

Terkenang hampir sebulan yang lalu.
.
Tengah2 syok mandi, terpandang tapak kaki. Terkejut ' gorilla'. Salur darah pecah kah? Tapak kaki dan tumit merah yang amat.

Dahlah bulan tu period pelik. 15 hari. Lama betul. Bloodnya pun banyak sangat. Luar biasa. Tak pernah dalam hidup Allah bagi cuti panjang untuk kes sebegini. :)

Apa pulak tak kena ni? Risau tak boleh digambarkan.

Sebelum ni, period asyik tak teratur je. Boleh kata setiap dua tiga bulan, gagahkan diri ngadap muka doktor. Doktor bagi ubat paksa. ( yang mana  jangka panjang, tak elok untuk kesihatan sebenarnya ).

Keluar je bilik mandi, terus ambik gambar tapak kaki. Tak pernah2 dibuat perangai camni.
Ehh..macam cantik pulak apabila merah2 gitu. Warna macam tapak kaki baby. Hihi.

Tak puas hati, terus wasap pakar. Terkejut ngan jawapannya.

" Itu petanda baik". Apa baiknya?

" Peranakan akak dah cantik tu. Dulu mungkin akak ada ketul2 darah haid atau nifas lama2 yang terlekat kat dinding rahim. Atau ada fibroid yang akak sendiri tak sedar."

Ooo... tu sebab dulu period tak sudi nak bertandang.

Apabila peranakan cantik, banyak sangat kejutan akak dapat. Cerita belum habis.

Itulah sebabnya akak terjebak dengan tonik merah pekat ni.

Tiap hari, wajib minum. Dahlah sedap. Yang utama, kesan-kesannya dasat betul!!

Jom, adik2 atau sahabat2 yang ada masalah sekapal dengan akak, pm akak cepat.
 Kak Nas 0194706780.
 Meh berkenalan dengan si tonik merah yang super duper ni.




2)

" Bang. Tengok ni!"
" Tengok apa?"
" Tengok ni!", sambil tarik2 dan lurut2 rambut dengan tangan dan jari depan suami. 
.
" Tak percaya sungguh. Rambut tak putus dengan mudah dah. Tak gugur dahhhhh." Gaya eksyen betullll.. Maklumlah, apa yang diidamkan tak sangka tercapai.
Dulu dulu, tarik sikit je dah putus. Sikat dengan jari jemari pun, dah penuh lima enam helai sekali lurut.
Dan.. tak menggaru-garu selalu.
.
Ya Allah. Nak menangis rasa. Syukur yang amat. U all yang tak ada masalah ini tak rasa. Bagi yang ada masalah macam akak ni, U all mesti nak tau kan?
Kalau nak kisahkan bab kulit kepala dan rambut je memang tak habis. Ringkasnya, kulit kepala akak ni sentiasa gatal2. Boleh kata tak ada masa tak gatal. Kutu? Ehh, tak ada kutulah. Kita jaga bab2 kutu ni. Masa kecik dulu je berkutu-kutu. La ni adalah sikit main "kutu". smile emoticon
.
Kepala yang gatal selalu ni menyebabkan kita rasa serabut. Rimas. Tak boleh fokus. Muka berkerut2. Tak ceria. Haa, betul. Banyak sangat rasanya. Tambah2 apabila pakai tudung. Dahlah kena bertudung lebih dari 9 jam sehari!!!
Pantang pula rambut panjang sikit. Lagi susah hati. Mesti kena potong pendek.
.
Sekarang, suka dengan rambut panjang. Maklumlah boleh belai2. Rambut tak gugur. Kulit kepala tak gatal2. Apatah lagi jika baru lepas syampu dengan ProSante Shampoo. Musim panas pun tak rimas. Memang kadang2 dok fikir, apakah yang pelik ini???
.
Tak lain tak bukan penangan si tonik merah V@@@ ni.
Ingat masa anak dara dulu, ada kawan tegur apabila buka tudung nak wudhu'.
" Ehh, sikitnya rambut. Nampak sangat garis besar kulit kepala."
Tonik V@@@ ini sudah tentu memberi kesan merawat resdung dan parasit dalam badan yang menyebabkan rambur gugur dan kepala jadi gatal begitu krrronikk sekali. Juga betulkan sel-sel rosak.
.
Akak ni bukan sahaja dah jadi pengguna setia, malah akak pun pengedar juga.
Jom rasai kesannya yang dasat amat ini.
Hubungi Kak Nas 0194706780



Share this:

Tentang Nas Ibrahim

A mother of 7 energetic and lovely children.Working part time as a Shaklee Distributor.Support healthy consumptions and lifestyles.Contact me 0194706780 for Shaklee products.Provide Cash on Delivery for Kuala Kangsar, Padang Rengas, Sungai Siput, Ipoh dan Taiping areas.

0 comments: